Bijeenkomst Smart City in China

Wil je meedoen met de bouw van een smart city? In China liggen er grote kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven bij de bouw van de stad Xiong’an. Kom naar de bijeenkomst om te onderzoeken hoe wij deze kansen het beste kunnen benutten.

Bij voldoende belangstelling organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in het najaar een missie naar China.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die actief zijn binnen Smart Cities, met name in de subthema’s:

 • Smart & Green Mobility
  • Infrastructuur voor elektrisch rijden
  • Autonoom rijden
  • Openbaar vervoer voor de 21ste eeuw
 • Healthy living
  • Clean environment
  • Telemedicine
 • Resilience
  • Watermanagement, met name waterrecycling

 

Over Xiong’an

Xiong’an is een voormalig dorpje in de buurt van Beijing, dat zich is aan het ontwikkelen tot stad. De ambitie is dat het in 2035 een populatie van ongeveer 5 miljoen mensen zal bereiken. De stad zal als achtervang voor Beijing dienen en instituties zoals universiteiten en overheidsinstanties overnemen. De overhead wil van Xiong’an een groene, duurzame, slimme en leefbare stad maken en er wordt dan ook veel aandacht besteed aan slim en groen transport. Zo is de ambitie om het centrum alleen toegankelijk te maken voor elektrische voertuigen en moet autonoom rijden mogelijk worden gemaakt. Naast de ambities rond transport is water ook een belangrijk thema. Xiong’an ligt in een droge regio, en recycling van regenwater en afvalwater is essentieel. Er zijn dus veel kansen voor bedrijven die expertise hebben op dit vlak. Daarnaast is het realiseren van schone industrie en een gezonde leefomgeving een belangrijk aandachtspunt.

Meer informatie over Xiong’an lees je hier.

Deelnemen aan de Smart Cities bijeenkomst

Meld je snel aan door een e-mail te sturen aan: Guus Derks (guus.derks@rvo.nl) of Jacobine de Zwaan (jacobine.dezwaan@rvo.nl)
Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar. De bijeenkomst vindt plaats van  15.00 – 17.00 bij het RVO, Prinses Beatrixlaan 2, Den Haag.