New Energy Vehicles – Ontwikkelingen in China & Nederland

Het aantal elektrische voertuigen neemt snel toe. Deze ontwikkeling wordt gevoed enkele landen die ‘new energy vehicles’ stimuleren en sterk investeren. Nederland en China behoren tot die groep. De ambities en beleidsinitiatieven rond ‘new energy vehicles’ hebben de basis gelegd voor de grootschalige transitie naar klimaatneutrale voertuigen. Een transitie die essentieel is om de klimaatdoelstellingen uit het Parijs Akkoord van 2015 te realiseren. Het gevolg is dat China inmiddels de grootste NEV markt van de wereld is en Nederland de hoogste ratio oplaadpunten per auto in de wereld heeft. Daarnaast hebben beide landen een veelbelovende NEV sector opgebouwd.

Meer weten over de kansen en ontwikkelingen in de NEV sector? Download het rapport “China’s New Energy Vehicles Developments”.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.