Terugblik: Nederland @ CIIE Expo

De China International Import Expo (CIIE), ‘s werelds grootste nationale beurs, vond plaats in Shanghai van 5 tot en met 10 November. Op de Expo werden de National Trade and Investment Comprehensive Exhibition en de Corporate Business Exhibition gepresenteerd. Ook werd het “Hongqiao Economic and Trade International Forum” gedurende deze dagen gehouden.

Nederland behoorde tot een van de landen die deelnam aan de Expo en was dan ook aanwezig met een Nederlands paviljoen met het thema “Sustainable Urban Development”. Ontwikkelingen zoals klimaatverandering en bevolkingsgroei vormen een uitdaging voor stedelijke ontwikkeling wereldwijd. Als dichtbevolkt land waarin een meerderheid van de bevolking onder de zeespiegel woont, heeft Nederland veel ervaring met het aanpakken van vergelijkbare uitdagingen. Bij het Nederlands paviljoen konden bezoekers dan ook de Nederlandse oplossingen ervaren door videos en virtual reality animaties. Naast een Nederlands paviljoen participeerde ook meerdere Nederlandse bedrijven in de Expo.

Dat klimaatverandering ook de gezondheid van de mens zal beïnvloeden is bekend. Factoren zoals schone lucht, schoon drinkwater, voldoende voedsel en veilig onderdak hebben allemaal invloed. Tegelijkertijd is de gezondheidszorg industrie zelf ook een grote speler bij het beïnvloeden van klimaatverandering. Bij de CIIE, presenteerde Philips een speciaal recycling programma en groene oplossingen om de hoeveelheid broeikasgassen die de gezondheidszorg sector uitstoot te verminderen. Ook het Nederlandse bedrijf Heineken was aanwezig op de CIIE. Heineken is het “drop the C initiative” gestart om bier te brouwen, transporteren en koelen met behulp van zonne-energie om CO2 emissies te verminderen.

China en Nederland werken daarnaast nauw als het aankomt op sustainable urban development. Een ding is zeker, of het nu gaat om smart water management, klimaat adaptatie of new energy vehicles, er zijn talloze mogelijkheden en ontwikkelingen om steden duurzamer te maken in de toekomst.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.