Strengere handhaving PRC reclame wetgeving

Inmiddels is de gewijzigde reclamewet in China al meer dan drie jaar van kracht. Deze wet verbiedt het gebruik van superlatieven in advertenties vanwege de overtuiging dat het gebruik hiervan de consument zou kunnen misleiden.

Door het CG in Shanghai is de laatste tijd een strengere handhaving van de reclamewetgeving gesignaleerd, met name de censuur van bepaalde verboden Chinese marketingtermen. Enkele Nederlandse bedrijven in de regio Shanghai zijn al beboet voor het gebruik van deze termen. Het gaat hierbij om woorden met betekenissen zoals “ongeëvenaard”, “de meest geavanceerde/krachtige”, “nationaal/mondiaal/wereldniveau” of “best/meest verkocht”, enzovoort.

Bij het betaald online adverteren wordt vaak door het betreffende platform al automatisch gemonitord of de content niet in strijd is met de reclamevoorschriften. Het risico dat er een overtreding plaatsvindt bestaat dus vooral bij offline advertenties, eigen bedrijfswebsites, zakelijke WeChat-accounts en blog sites. Bedrijven worden daarom geadviseerd om de online database van verboden advertentietermen op http://www.jinyongci.com/ te gebruiken om hun marketingcontent te controleren op Chinese termen die zijn verboden door de reclamewet.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.