Neem deel aan de China Benelux Business Survey 2019

De Chinese economie staat onder druk, zowel door interne als externe factoren. Tegelijkertijd laten statistieken van Reuters zien dat de economie met 6.6% groeide in 2018. Het afgelopen jaar is er ook veel nieuwe wetgeving geïntroduceerd zoals de IIT wet, de ‘New Negative List’ en de verwachting is dat hier dit jaar nog nieuwe FDI wetgeving aan wordt toegevoegd. De invloed hiervan op buitenlandse bedrijven in China is groot.

Hoe hebben Nederlandse bedrijven in China het afgelopen jaar ervaren? En hoe verhoudt dit zich tot andere Benelux-ondernemingen? Wat zijn de groeiverwachtingen? De China Benelux Business Survey brengt het antwoord op deze vragen in kaart.

NEEM DEEL AAN DE ENQUETE

De China Benelux Business Survey wordt georganiseerd door de Benelux Kamer van Koophandel in China, met ondersteuning van de diplomatieke vertegenwoordigingen van Nederland, België en Luxemburg in China en in samenwerking met Moore Stephens Advisory.

Het afgelopen jaar zagen we dat de meest negatieve drijfveren voor Benelux-bedrijven de stijgende salarissen en het ongelijke speelveld waren. Aan de andere kant waren de positieve drijfveren juist de inzet van technologie en schaalvoordelen.

Deelname aan de vragenlijst kost slechts vijf tot tien minuten. De resultaten worden vertrouwelijk geanalyseerd en samengevat in een rapport dat eind mei gepubliceerd wordt. Het rapport wordt vervolgens in Beijing, Shanghai en de Pearl River Delta gepresenteerd en ook online beschikbaar gesteld.

Zoals bij voorgaande edities wordt de anonimiteit van deelnemers aan de enquête gegarandeerd. Alle antwoorden worden alleen gebruikt voor de analyse van resultaten en er wordt geen data gedeeld met derde partijen.