Business Opportunity: Waterstof in China

Dongfeng Motor, bekend door de JV met PSA en gevestigd in Wuhan (Hubei Provincie), heeft op 25 juli aangekondigd een strategische samenwerking te zijn aangegaan met Xiangyang (stad in Hubei Provincie), het SPIC Central Research Institute en de Wuhan University of Technology (WUT). Volgens de overeenkomst gaan deze vier partijen fuel cell voertuigen ontwikkelen, onder voor gebruik bij bussen en in de logistiek. De partijen willen ook de hele keten van de waterstof sector bedienen, inclusief waterstof productie, opslag, oplaad stations en demonstratie projecten.

Dit initiatief biedt goede kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstituten op gebied van waterstof. Er wordt tevens binnenkort een waterstof missie naar China (en Wuhan) georganiseerd. Aanmelden is nog mogelijk tot 12 augustus. Kijk op de website van GO4EXPORT voor meer informatie.

Voor meer informatie over waterstof kansen in Hubei, kunt u contact opnemen met het Netherlands Business Support Office Wuhan
Chief Representative: Fons Lamboo | fons@nbsowuhan.com
Deputy Representative: Yuan Fei | yuanfei@nbsowuhan.com