Een circulaire textielsector? Textiel afvalverwerking in China

 

De textielindustrie is al lange tijd een van de pijlers van de Chinese economie, met zowel nationaal als internationaal een aanzienlijk marktaandeel. Maar dit is niet zonder keerzijde. De Chinese overheid signaleerde al eerder de druk op het milieu en grondstoffen als gevolg van de sterke groei in de textielsector. Om nog maar niet te spreken van de niet-duurzame verwerking van de miljoenen tonnen aan textielafval. In 2013 introduceerde de Chinese Staatsraad nieuw beleid dat van 10 industrie├źn, waaronder de textielindustrie, vereist dat zij een duurzame, circulaire waardeketen gaan opbouwen.

Als resultaat van dit nieuwe beleid zijn spelers in de textielindustrie hard op zoek naar partijen om hen te helpen met verduurzamen. Dit maakt dat de Chinese textiel recycling industrie een interessante markt is voor Nederlandse spelers. In dit rapport leest u meer over de laatste ontwikkelingen op het vlak van (circulair) management van post-consumenten textiel-afval op het vasteland van China. Daarnaast bevat het inzichten in belangrijke spelers in de markt om de kansen in de sector te illustreren.

Download het rapport over de status van de Chinese textiel recycling industrie hier.

Het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Water Management, in samenwerking met RVO en het Nederlandse diplomatieke postennetwerk, ondersteunt graag bedrijven die in de Chinese markt actief willen worden op het vlak van textiel recycling. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maurits Boomars.