Kansenrapport: Nieuw vrachtluchthaven van SF Express

De Chinese vervoerder SF Express bouwt momenteel een nieuw vliegveld in Ezhou, Hubei. Het wordt het eerste vliegveld in China dat puur gericht is op vrachtvervoer. Het zal een van ’s werelds grootste vrachtluchthavens worden, 4de wereldwijd en de grootste van Azië. Hierdoor ontstaan meerdere kansen voor Nederlandse ondernemers, zowel gedurende de constructie als wanneer het vliegveld operationeel is.

Nederland heeft een goede naam als leverancier van ‘state-of-the-art’ vliegveld voorzieningen. Bij het aanleggen van de vrachtvervoer terminal, het sorteer centrum en het operationele centrum liggen kansen voor leveranciers van materialen gerelateerd aan vliegvelden. Denk aan sorteervoorzieningen of luchtverkeersleiding faciliteiten.

Tegelijkertijd is het ook interessant te kijken naar nieuwe kansen op het vlak van logistiek en handel. Denk aan samenwerkingen voor cross-border e-commerce en cold chain management. Een goed voorbeeld is de import en het transport van verse bloemen. Deze kunnen straks dankzij het nieuwe vliegveld direct worden geleverd aan consumenten in centraal China of binnen enkele uren binnen China verder worden verhandeld.

Download hier het volledige kansenrapport of neem direct contact op met onze NBSO in Wuhan voor meer informatie.

Contactgegevens NBSO Wuhan Office:
Mr. Fons Lamboo, chief representative
Mr. Yuan Fei, deputy representative
nbsowuhan@nbsowuhan.com