Maak kennis met het economisch netwerk

Het economisch netwerk in China staat voor u klaar. De overheid zet zich actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven en organisaties in China.

Het netwerk bestaat uit de economische afdelingen van de ambassade in Peking, de consulaten-generaal in Chongqing, Guangzhou, Shanghai en Hong Kong, en de Netherlands Business Support Offices in Chengdu, Dalian, Jinan, Nanjing, Qingdao en Wuhan.

Het economisch netwerk

jan emile2
Jan-Emile van Rossum
Hoofd Economisch Netwerk China | Beijing
Dean
Dean Chen
Sr. Commercial Officer | Chongqing
fons
Fons Lamboo
Chief Representative NBSO | Wuhan
onnyjalink
Onny Jalink
Hoofd Economische Zaken | Shanghai
foto serge ligtenberg , marielle vd linden
Mariëlle vd Linden
Coördinator NBSO Netwerk | Beijing
Richard van Ostende
Richard van Ostende
Chief Representative NBSO | Nanjing
michiel bierkens
Michiel Bierkens
Plv Hoofd Economische Zaken | Guangzhou
william3
William van Tongeren
Chief Representative NBSO | Chengdu
Carolina
Carolina de Velde
Chief Representative NBSO | Dalian
rogierhekking
Rogier Hekking
Hoofd Economische Zaken | Hong Kong
ming-1
Ming Eikelenboom
Chief Representative NBSO | Jinan & Qingdao
Ada Cheang
Ada Cheang
RVO Business Development Coach

Waar vindt u ons?

Het economisch netwerk in China van de Nederlandse overheid in kaart gebracht

Ons netwerk in China

Economische afdelingen op de posten

De economische afdelingen hebben twee hoofddoelen: Nederlandse export naar China stimuleren en effectieve en winstgevende activiteiten van Nederlandse investeringen in China faciliteren.

Netherlands Business Support Offices (NBSO’s)

NBSO’s zijn handelskantoren van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in het buitenland. De NBSO’s zijn integraal onderdeel van het economisch netwerk in China.

Netherlands Office Taipei

NTIO is het Nederlandse handelskantoor in Taiwan. Taiwan en Nederland werken samen op het gebied van cultuur, economie, onderwijs en wetenschap. Het NTIO in Taipei bevordert deze samenwerking.

Innovatie Attaché (IA) Netwerk

Op zoek naar Research & Development contacten in het buitenland? Dan kunt u terecht bij het netwerk van Innovatie Attachés. De Innovatie Attachés werken ook vanuit ambassades en consulaten.

Landbouwraden

Bent u werkzaam in de agrarische sector en zoekt u ondersteuning bij zakendoen in het buitenland? Het landbouwradennetwerk staat voor u klaar. De landbouwraden werken vanuit Nederlandse ambassades en consulaten.

Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) China

De NFIA bevordert de positie van Nederland als basis voor internationale/Europese bedrijfsactiviteiten en assisteert Chinese bedrijven die overwegen zich in Nederland te vestigen dan wel bestaande activiteiten verder willen uitbreiden.

Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC)

NBTC is de marketingorganisatie voor ‘Holland’. Via dit merk zet NBTC Nederland op de kaart als aantrekkelijke bestemming voor vakanties en zakelijke bijeenkomsten en congressen.

Netherlands Education Support Office (Neso) China

Neso China doet Study in Holland-promotie om de mobiliteit van Chinese studenten naar Nederland te bevorderen. Daarnaast ondersteunt Neso China het Netherlands Alumni Network China en andere activiteiten van en voor alumni.

EU SME Centre

Het EU SME Centre is een initiatief vanuit de Europese Unie, is gevestigd in Beijing en biedt veelal free-of-charge services op gebied van “Business Development, Law, HR and Standard & Conformity” voor SMEs die zaken willen doen met China.

Benelux Chamber of Commerce (BenCham)

BenCham ondersteunt een belangrijk netwerk van bedrijven en professionals uit de Benelux en bevordert netwerkrelaties en uiwisseling van kennis en ervaring tussen leden, de overheidsposten in China en Chinese belangengroepen.

Dutch Chamber of Commerce in Hong Kong

De Dutch Chamber of Commerce in Hong Kong is een non-profit organisatie. De Dutch Chamber vertegenwoordigt bedrijven van alle maten, die een belang hebben in het ontwikkelen van handel tussen Nederland, Hongkong en de rest van Azië.

European Union Chamber of Commerce in China (EUCCC)

De EUCCC is een onafhankelijke, non-profit organisatie, ter ondersteuning van Europese bedrijven in China. De EUCCC bestaat uit 34 werkgroepen en fora, die in verschillende velden en sectoren het Europese bedrijfsleven in China vertegenwoordigen.