Meer informatie over uw Chinese zakenpartner

Bij het uitvoeren van een company check wordt nagegaan of uw Chineze zakenpartner en het betreffende bedrijf goed geregistreerd staan.

Het Nederlands economisch netwerk in China kan u helpen met het uitvoeren van een company check. Dit is bijvoorbeeld relevant wanneer u met een nieuwe lokale partner de markt wilt betreden. De company check houdt in dat de kopie van de bedrijfsvergunning en de identiteitskaart van de gemachtigde met de registratie in de database van de Administration of Industry and Commerce AIC worden vergeleken. U vraagt een company check voor een Chinese organisatie eenvoudig aan via ons contactformulier.

 

Uiteraard zijn er nog meer zaken waar u op kunt letten, naast referentie in de database van de AIC. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • Ziet de bedrijfswebsite er professioneel uit?
  • Beschikt het bedrijf over een vaste telefoonlijn en niet slechts een mobiel nummer?
  • Wat voor emailadres wordt er gebruikt?

 

AEO-vergunning

 

Bedrijven die deelnemen aan het internationale handelsverkeer hebben vaak de status van Authorised Economic Operator (AEO) aangevraagd. Een AEO-vergunning biedt u allerlei voordelen in het internationale handelsverkeer. In het AEO-concept gaat het om waarborging in de gehele logistieke keten voor een veilig goederenverkeer.

 

Op de AEO website kunt u de AEO status van EU bedrijven controleren.

 

BTW-identificatie

 

Een andere manier om bedrijven na te trekken is door het BTW-nummer op echtheid te controleren. Dit kan online gedaan worden via het systeem voor de uitwisseling van BTW-informatie (VAT Information Exchange System, VIES) van de Europese Commissie.

 

Zoek direct nummers in het systeem op via deze webpagina van de Europese Commissie.

 

Diepgaander onderzoek

 

De company check uitgevoerd door het netwerk geeft slechts uitsluitsel over de administratieve registratie van het bedrijf. Wanneer u een diepgaander onderzoek wenst adviseren we u contact op te nemen met een due diligence bedrijf. Neem gerust contact met ons op voor een overzicht van due diligence organisaties die u kunnen adviseren voor een achtergrondonderzoek.