Op zoek naar een zakenpartner in China?

Persoonlijke introductie bij internationale zakenpartners

Heeft u concrete plannen om zaken te doen in China, maar nog niet de juiste zakenpartner? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het netwerk van ambassades, consulaten-generaal en Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) bieden u via een zakenpartnerscan een persoonlijke introductie bij mogelijke buitenlandse zakenpartners. Dat kunnen agenten of distributeurs zijn, maar ook productiepartners of franchisenemers.

 

Wat is een zakenpartnerscan?

 

Een zakenpartnerscan is een overzicht van mogelijke zakenpartners met hun contactgegevens in uw doelmarkt. Deze zakenpartners zijn door ons persoonlijk benaderd met uw propositie en hun reacties worden aan u gepresenteerd.

 

Waarom een zakenpartnerscan?

 

U profiteert van ons uitgebreide netwerk van kantoren in het buitenland. Wij kennen de lokale markt en weten om te gaan met taal- en cultuurbarrières. Als een medewerker van een ambassade, consulaat generaal of NBSO namens u lokale ondernemers belt kunnen deuren voor u opengaan. Een zakenpartnerscan helpt u sneller op weg naar de juiste zakenpartner.

 

Voor wie is de zakenpartnerscan?

 

Voorwaarde voor het uitvoeren van een zakenpartnerscan is dat u een bij de Kamer van Koophandel ingeschreven Nederlandse onderneming bent, met concrete plannen voor internationaal zakendoen. Bent u al internationaal actief en zoekt u contacten voor een nieuwe doelmarkt? Ook dan kunt u een zakenpartnerscan laten maken.

 

Wat kost een zakenpartnerscan?

 

Voor deze dienstverlening geldt een eigen bijdrage van € 500,-.

 

Hoe kan ik een zakenpartnerscan aanvragen?

 

Heeft u interesse in de zakenpartnerscan? Maakt u dan een afspraak met een van onze adviseurs Internationaal Ondernemen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag via: tel. 088 042 42 42 of e-mail: klantcontact@rvo.nl. Meer informatie vindt u op: www.rvo.nl/zakenpartnerscan

 

Hoe komt een zakenpartnerscan tot stand?

 

  1. Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek brengen wij samen met u uw internationale plannen en informatiebehoefte in kaart. Daarbij besteden we ook aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en kijken we welke producten en diensten nog meer aansluiten op uw internationale plannen.

 

  1. Scan bestellen

Blijkt uit het intakegesprek dat de zakenpartnerscan het juiste product voor u is en dat wij ook kunnen leveren? Dan kunt u opdracht geven voor het uitvoeren van de scan.

 

  1. Persoonlijke introductie

Op basis van het samen met u opgestelde bedrijfsprofiel gaan we binnen ons lokale netwerk op zoek naar partijen die voor u interessant kunnen zijn. De contactgegevens en reacties van potentiële zakenpartners brengen we bijeen in de zakenpartnerscan.

 

  1. Evaluatie & follow-up

Met de gelegde contacten kunt u zelf verder aan de slag. Na oplevering van de scan blijven we graag met u in contact om te zien hoe we u in het vervolgtraject kunnen ondersteunen.